Test och Recension – ”Arnold Series” kosttillskott

Skriven av Christian L, Alex S

Arnold series top

Som byggare, styrkeatlet eller bara som pojke uppväxt på 80- och 90-talet så är det svårt att inte ha en förkärlek till den österrikiske mannen vars efternamn ingen kan stava till utan att googla. När då ”the Austrian Oak” för första gången sätter sitt namn på ett kosttillskott så blir man pinsamt nyfiken.

Detta test innefattar ”Arnolds series” i originalform, bestående av:

  • Gainer
  • Vassleprotein
  • Prestationhöjare/kreatin
  • Pre-workout

Sedan lanseringen har det tillkommit en fettförbrännare, en multivitamin
och en återhämtningsprodukt ämnad att intas innan läggdags. Dessa produkter har ännu inte letat sig till Sverige i skrivandets stund så dem uteblir från detta test.

Första intrycket

Det första som slår en är hur snygga burkarna är. Visst, det spelar föga in på kvaliteten på själva kosttillskottet men ändå. Burkarna i Arnold series är så snygga att man vill ställa dem så synliga som möjligt för gäster, sambo, svärföräldrar och brevbäraren. Ska man skriva något negativt här så får det bli innerlocken av papper. Dem gick alla sönder och man fick stå och pilla bort pappersrester från burkarnas kanter.

Testet är utformat så att kosttillskotten bedöms efter Effekt, smak och hur bra det blandar sig i shakern. Eftersom effekterna av Vassleprotein och gainers inte är direkt akuta och dessa kosttillskotts innehåll med största säkerhet ger den effekt man är ute efter så kommer dem bedömas efter smak och hur bra de blandar sig i vatten. Vissa andra faktorer kommer också att spela in.

Alla drinkar i testet är blandade efter måtten i bruksanvisningarna. Allt som oftast de högre siffrorna. Alltså vid anvisningen ”8-10 oz” så har 10 oz använts. Alla drinkar är med vatten och är blandade i Gymgrossistens SmartShake v2 som vi för övrigt varmt rekommenderar.

Vår Testare

Namn: Alex
Ålder: 27
Längd: 186 cm
Vikt: 90 kg
Tränat seriöst: 2,5-3 år.

Övrig info som kan påverka testresultaten

-Jag har väldigt hög koffeintålighet så det kanske kommer spela in på PWOn.

Proteinet – Iron Whey

Arnold series whey

Vassleproteinet i Arnold series har döpts till ”Iron Whey”, inte helt osannolikt som en referens till en viss kultrulle med Arnold i huvudrollen. Den innehåller 22 gram protein per portion och ger 120 kalorier. Runt standard med andra ord. Den finns i nuläget endast i två smaker, choklad och vanilj. Smaken i vår test blev choklad.

  • Chocolate – En skopa Iron Whey med 10 oz vatten (ca 300 ml).

– Pulvret blandade sig bra i shakern och där blev inga klumpar alls. Konsistensen var något tjockare än jag förväntat mig men inget som stör. Smaken var bra. Smakade åt de hållet som ”dyrare” märken med chokladsmak brukar smaka.

Betyg – 3,5/5

-Helt klart godkänt protein med bra smak och bra lösningsförmåga.

Gainern – Iron Mass

Arnold series gainer

Gainern i gänget heter ”Iron Mass” och ett visst mönster börjar kunna utläsas i namngivningsprocessen. Gainern ligger på 429 kcal per portion med en fördelning av näringsämnena så här:

Protein – 40 gram
Kolhydrater – 36 gram
Fett – 21gram

  • Vanilla Malt – 2 skopor Iron Mass med 14 oz vatten (ca 400 ml).

– Använde mig av en mindre 600 ml shaker första gången och det blev lite klumpar. Tog en stor shaker (800 ml) andra gången och då blandade det sig fint. ”Vanilla malt” var riktigt god.

Betyg – 4,5/5

– Mycket god gainer. Gillade den skarpt.

Prestationshöjaren/Kreatinet – Iron Cre-3

Arnold series Cre-3

Kreatintillskottet i gänget heter ”Iron Cre-3” och om man ser förbi alla fina superlativ så är det ett kreatintillskott med kreatin nitrat*

*kreatin nitrat är dåligt forskat på och stödet för att det skulle vara överlägset kreatin monohydrat är relativt obefintligt. Kreatin nitrat har möjligtvis högre lösningsförmåga i vatten.

  • Fruit Punch – En skopa Iron Cre-3 med 8 oz vatten (ca 240 ml).

– Blandade sig jättebra i vatten och hade en god smak med lite syrlighet. Tyvärr så kände jag ingen effekt av denna produkt. Den där känslan av att ha en liten reservtank infann sig aldrig. Om det var den låga kreatinmängden eller om jag svarar dåligt på denna version av kreatin vet jag inte. Jag har däremot tagit kreatin monohydrat många gånger och har alltid fått effekt av det.

Betyg – 0/5 

– Inte så mycket att säga. Ingen effekt, inget betyg.

PWOn – Iron Pump

Arnold series PWO

PWO’n vars namn kommer rysligt nära inspirationskällan till seriens individuella namngivning. Pre-workout drinkar har stigit i popularitet oerhört de senaste åren. Mycket tack vare ämnen som förvisso gett effekt men som senare förbjudits, t.ex. DMAA, för dess molekylära likheter med amfetamin.

Självaste Arnold kan ju inte vara sämre än att inkludera en så pass polulär produkt i sin egna kosttillskottsserie, dessutom med ett av de kanske bästa produktnamnen någonsin. ”Iron Pump”.

  • Watermelon – en skopa Iron Pump med 8oz vatten (ca 240 ml).

– Fick inte mycket till kick av en dos och det lilla jag kände var förmodligen placebo. Smaken var väl okej, lite besk med relativt god eftersmak. Det var faktiskt godare eftersmak än själva huvudsmaken. Vid dubbel dosering däremot, då kändes de mer. Blev taggad lagom till marklyften. Kändes som att man ”kraschade” någonstans i mitten av passet. Beskheten i smaken blev lite kraftigare vid dubbeldosering så man ska nog ha lite extra vatten vid dubbel dos.

Betyg – 3/5

– Helt okej smak även om den var lite besk. Eftersmaken var godast. Blev lite taggad men fick ingen direkt pump.

Sammanfattning och helhetsbetyg

– Helt klart godkänt betyg bortsett från kreatintillskottet som tyvärr inte gav någon märkbar effekt. Det är märkligt att dem har i så lite kreatin när man vet att rekommenderad daglig dos ligger på 5 gram. Iron cre-3 hade endast 1 gram kreatin. Förvisso var det kreatin nitrat som ska vara mer vattenlösligt. Möjligtvis menar dem att med bättre vattenlöslighet så tar kroppen upp mer och det krävs mindre kreatin för att få effekt. Fast sen ska man bara ta på träningsdagar enligt instruktionerna på burken. Så vitt jag vet behövs ett dagligt tillskott av kreatin för optimal effekt. Allt som allt en väldigt konstig produkt.

– De andra produkter håller dock bra kvalitet. Vasslet var gott och blanda sig bra även om choklad aldrig varit någon favoritsmak för mig. Gainern var riktigt god. Helt klart en gainer jag kommer köpa ifall jag börjar använda mig av gainers regelbundet. Blanda sig bra i en stor shaker. PWOn gav effekt först vid dubbel dos för mig, men sen tål jag väldigt mycket koffein. Skulle gissa på att det räcker med en enkel dos för den som inte är någon fanatisk kaffedrickare. Personligen upplevde jag en sorts ”krasch” i mitten av passet.

– Arnolds sätter för första gången sitt namn på ett kosttillskott och man vill slå en frivolt eller två. Men med fötterna på jorden så är det faktiskt inget nytt som han kommer med. Alla dem här produkter har gjorts innan både bättre och sämre. Ser du förbi alla häftiga superlativ på burkarna så har du ett hederligt vassleprotein, en hederlig gainer, en PWO som taggar en lite och ett kreatintillskott som dem tyvärr, i sin strävan att vara revolutionerande, förmodligen misslyckats med. Hade dem bara kört på hederligt kreatin monohydrat så hade hela serien, i sitt originalutförande, varit gediget. Nu är det 3 träffar och en miss.

Sammalagt betyg – 3/5

– Hade kreatintillskottet funkat hade betyget blivit 3,5-4 istället men nu snubblar serien på den produkten. Men det är nästan att betyget går upp ett snäpp p.g.a. hur snygga burkarna är. Men bara nästan.

Arnold Series finns att köpa hos Gymgrossisten.com.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Skriv en Kommentar

Hitta oss på Facebook
Annons
Annons
  • Träna hårt, ät rätt och lev livet till fullo!