Topp 5 – De vanligaste kosttillskotten och varför dem är det

Skriven av Christian L.

topp 5 de vanligaste kosttillskotten top

Vi listar de vanligaste kosttillskotten och förklarar varför dem är så pass populära. Tänk på att denna lista syftar på de mest vanliga kosttillskotten bland tränande individer och inte hela befolkningen. Annars hade förmodligen multivitamin varit etta.

5 – Multivitamin

Nyfiken på hur mycket vitaminer din kropp egentligen vill ha i sig?

Läs igenom den här artikeln så kommer du inse, att få i sig alla vitamin inte är det lättaste. Därför har multivitamin länge varit ett av de populäraste tillskotten i träningsvärlden men även hos den vanliga svenssonfamiljen. Smidigt och enkelt sätt att försäkra sig om att man får i sig alla vitaminer som behövs för optimal prestation.

Köp Multivitamin här.

4 – Omega 3

Förutom de vanliga egenskaperna du läst om i aftonbladet så har Omega 3 en väldigt trevlig bieffekt. Den höjer ämnesomsättningen i kroppen. Så även om de positiva effekterna på hjärtat har ifrågasatts på sistone så är Omega 3 fortfarande ett givet val för dig som vill kapa fettprocent.

Köp Omega 3 här.

3 – Gainer

Trots att kolhydraterna i kosttillskott håller en sämre kvalitet än dem i riktig mat så fortsätter gainers vara ett av de vanligaste kosttillskotten hos de som vill lägga på sig massa.

Visst kan gainers vara ett smidigt sätt att få i sig extra kalorier när man ligger i bulk men i det här fallet så är det bättre med riktig mat. Därmed inte sagt att gainers är effektlösa. Dem gör vad dem ska.

Köp Gainer här.

2 – Kreatin

Om ni inte märkt det innan så har vi på fitnesskolan en förkärlek för kreatin och det är av 2 anledningar. Första är att Kreatin funkar. Kreatin gör exakt vad den säger den ska göra. Det gör å andra sidan resten av kosttillskotten på den här listan också.

Andra anledningen är att kreatin faktiskt är ett av få kosttillskott där det inte håller att ersätta tillskottet med vanlig mat. Misstolka inte, det går att få i sig samma dagsmängd kreatin, som förespråkas för muskeltillväxt, genom vanlig mat. Problemet är att kött innehåller så liten mängd kreatin att du får äta väldiga mängder för att uppnå samma effekt. Vilket förmodligen inte är trevligt varken för magen eller för plånboken.

Fast vill du tvunget trycka i dig över ett kilo kött om dagen så kan du ju känna dig lugn över att du tveklöst täcker ditt proteinintag i samma veva.

Köp Kreatin här.

1 – Whey Protein

DCIM100GOPRO

Av alla kosttillskott i världen så är vassleprotein ohotad kung. Snabbverkande proteinpulver i skafferiet är lite av en standard för gymråttor världen över.

Inga konstigheter här, protein på burk. Eller påse i vissa fall.

Vassleprotein i pulverform är en naturlig produkt vilket gör att proteinet håller väldigt hög kvalitet. Proteinpulvrets popularitet grundar sig i dess enkelhet. Pulver, vatten, skaka och drick.

Köp Whey Protein här

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Skriv en Kommentar

Hitta oss på Facebook
Annons
Annons
  • Träna hårt, ät rätt och lev livet till fullo!