Topp 5 – Etikett på gymmet

Skriven av Christian L.

Gym etikett

Gym-etikett, den obestridliga listan.

5-Belägra inte maskiner och bänkar

Ser du att någon väntar så fråga om de vill köra emellan. Där är bara ett begränsat antal bänkar och maskiner, så du får lära dig dela.

4-Var trevlig, men inte för trevlig

Möt alla med en ödmjuk inställning, men letar du efter någon att prata med så stanna hemma på facebook istället, eller skaffa en träningspartner. De flesta som tränar är inne i sin egen zon och vill inte diskutera vad som hände i senaste farmen-avsnittet.

3-Torka av bänkar efter dig

Det är inte okej att lämna en maskin eller bänk full av svett till nästa som ska använda den. Det tar inte många sekunder att torka av plasten efter dig.

2-Smäll inte med vikterna (överdrivet mycket)

Tunga vikter är coolt. Punkt slut. Att dra tunga vikter på gymmet är coolt. Att höra 200 kg träffa golvet efter ett marklyft är respektingivande. Att höra någon släppa 10 kilos hantlarna en decimeter ovanför golvet, bara för att låta, är varken coolt, respektingivande eller nödvändigt.

1-Lägg tillbaka vikterna

gym etikett ordning på hantlar

Det finns inget värre än att gå in till fria vikter rummet och behöva hoppa hage över alla hantlar på golvet. Lägg tillbaka vikterna på sin plats när du är färdig med dina set.

Gymmet är en plats där alla ska trivas och känna sig välkommna, se till att du själv också bidrar till den goda stämningen.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Skriv en Kommentar

Hitta oss på Facebook
Annons
Annons
  • Träna hårt, ät rätt och lev livet till fullo!