Topp 5 – Lyckas med din diet

Skriven av Christian L.

lyckas med dieten

Där är definitivt mer dieter som startats än som fullföljts. Här är de 5 bästa tipsen för att lyckas och inte falla innan målsnöret.

5-Träning

Träning går hand i hand med viktnedgång, och förbättrar dessutom resultatet avsevärt. Framstegen i träningen hjälper också motivationen som lätt tryter när man dietar. Hälsoaspekten av att träna behöver vi väl knappast påpeka.

4-Hjälp

Vilket hinder som än står i din väg kan vi garantera att någon annan suttit i samma sits som du. Var inte rädd för att fråga om råd.

3-Förberedning

Gå inte in i en diet lite halvdant, sätt dig ner med penna och papper, planera din diet. Skriv upp ditt kaloriintag, skriv ner ditt träningsschema och lägg upp en detaljerad plan.

2-Planering

En diet är svår att hålla om man inte planerar i förväg. Laga mat för kommande dagarna också och lägg det i matlådor. Matlådor är numera din bästa vän. Ha ett kalorisnålt mellanmål till hands på jobbet. Planera hela tiden ett par dagar framåt. Där kommer gånger där du helt enkelt inte kan sköta dieten till 100%, men du kan minimera dom gångerna med god planering.

1-Inställningen

lyckas med dieten inställning

Det absolut viktigaste biten, vad du än tar dig för här i livet faktiskt, är den mentala. När man avbryter ett ansträngande åtagande så är det allt som oftast för att man har en rädsla för att misslyckas. Man ger upp istället, för man är rädd att ens bästa insats inte kommer vara nog. Man måste inse att ALLA kan lyckas om de håller fast vid sin diet.

En diet som slutar innan man nått sitt mål är en avbruten diet. En diet som slutar när man nått sitt mål är en avslutad diet.

Om du varit överviktig och detta är en diet för att nå en hälsosam vikt så är inställningen ännu viktigare. Om du ser dieten som en tillfällig lösning kommer du snart vara tillbaka på din gamla vikt igen efter du avslutat dieten.

Du måste acceptera att det är dags att byta livsstil. Det är här många går bet, om man ser dieten som ett tidsbegränsad händelse som kommer man för eller senare gå tillbaka till sina gamla vanor igen efter dieten är över. Detta är inte en diet, detta är början på din nya kosthållning. Efter dieten ska du fortsätta äta en hälsosam kost och du ska fortsätta träna. Detta är en permanent förändring.

När du bestämt dig för att ditt liv aldrig ska bli detsamma igen, då är du redo att genomföra en lyckad diet. Och behålla din målvikt.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Skriv en Kommentar

Hitta oss på Facebook
Annons
Annons
  • Träna hårt, ät rätt och lev livet till fullo!